Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju, ki upravlja spletno trgovino:

K-PRINT d.o.o., Srednja vas pri Šenčurju 5, 4208 Šenčur
Davčna ID številka: SI97624284
Zavezanec za DDV: da
Matična številka: 6268307000
Osnovni kapital: 84.747,00 EUR
TRR pri NLB d.d.: SI56 0267 7026 0193 936 (BIC banke: LJBASI2X)
SRG vpisa subjekta, sodišče v Kranju: 2012/49402

Za vse osebne prevzeme, vračila in kontakte se obrnite na poslovalnico podjetja, kjer se opravlja dejavnost:

K-PRINT d.o.o., PE Kranj
Ulica Mirka Vadnova 19
4000 Kranj
Telefon: 04 236 46 55
E-pošta: info@k-print.si

Za vas smo dosegljivi vse delavnike od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro.

S spletno trgovino upravlja podjetje K-PRINT d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletne trgovine K-PRINT se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik prodaja blago potrošniku (kupcu) oziroma opravlja storitve zanj na način, ki ni v nasprotju z dobrimi poslovnimi običaji.

Jezik, v katerem se sklene pogodba, je slovenščina.

Ob registraciji v spletno trgovino K-PRINT obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino K-PRINT postane njen uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi brez registracije.

Načini plačila

Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

 • Z nakazilom na račun upravitelja K-PRINT d.o.o. (bančno nakazilo po predračunu),
 • S plačilno kartico ali s storitvijo PayPal.
 • S plačilom po povzetju; Dostava pošiljke s Pošto Slovenije, kjer kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali kartično, v kolikor plačilo s karticami prek POS terminalov omogoča krajevna pošta. Seznam pošt najdete v povezavi tukaj.

Dostava

Izdelki na zalogi bodo v roku dveh delovnih dni od naročila oddani za pošiljanje s Pošto Slovenije. Če naročenih artiklov trenutno ni na zalogi ali naročila zaradi izrednih razmer ne bo mogoče v roku izdelati, ponudnik kupca o predvidenem datumu dobave oziroma dostave obvesti naknadno po elektronski pošti ali telefonu.

Ponudnik si pridržuje pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki znašajo 4,00 EUR na naročilo (z vključenim DDV), ki velja za pošiljke na območju Slovenije. Za dostavo izven mej RS se stranki dogovorita naknadno. Strošek poštnine se lahko spremeni z različnimi ugodnostmi in kuponi.

Kupec je ob dostavi blaga po pošti dolžan pregledati pošiljko, da je izdelek v nepoškodovanem oz. ustreznem stanju. V kolikor je pri transportu prišlo do poškodbe ali druge spremembe, je uporabnik dolžan narediti reklamacijski zapisnik za poškodovano blago pri ponudniku transporta. Ponudnik ne odgovarja za nastalo škodo med transportom.

Cene

Cene so predstavljene kot redne cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Izražene so v evrih (€) in veljajo tako za registrirane člane spletne trgovine K-PRINT kot za goste. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Ponudnik je zavezanec za DDV. V postopku nakupa je vrednost DDV jasno prikazana v nakupovalni košarici in nato tudi pred končno potrditvijo nakupa (s klikom na gumb: oddaj naročilo).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Ponudnik se trudi zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali če se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupca obvestil in skušal ponuditi rešitev, ki bo v zadovoljstvo obeh pogodbenih strank.

Ponudnik ima pravico do zaračunavanja stroškov dostave, ki se zaračunajo glede na način plačila in višino končnega zneska naročila.

V trenutku, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »oddaj naročilo«, je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (elektronsko sporočilo o naročilu) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika za registrirane člane ali na voljo na njihovo pisno zahtevo na e-pošto ponudnika.

Izbira izdelka: Na spletni trgovini K-PRINT izberite izdelek in kliknite na gumb »Dodaj v košarico«. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Izdelki so prikazani v nakupovalni košarici, kjer so razčlenjene cene izdelkov, količina, strošek dostave, vrednost davka na dodano vrednost in skupna vrednost nakupa. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite gumb na levi strani ”Nadaljuj z nakupovanjem”. Izdelke, ki ste jih dodali v košarico, lahko pred zaključkom nakupa urejate: izdelke lahko odstranite ali spremenite količino. Do košarice lahko dostopate kadarkoli v postopku nakupa s klikom na ikono košarice v desnem zgornjem kotu strani.

V (1. korak) Košarica izberite način dostave, najsi z dostavo prek Pošte Slovenije (in s tem povezanih stroškov) ali kot osebni prevzem v PE Kranj. V primeru, da imate veljavno promocijsko kodo za popust, le-to vnesite v ustrezno polje in »Unovči kupon«.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V spletni trgovini K-PRINT je v zgornjem desnem kotu ikona nakupovalne košarice, v kateri se vam (po kliku na ikono) prikažejo izdelki, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico. Za odstranitev določenega izdelka iz nakupovalne košarice je potrebno klikniti na znak »X« v vrstici izdelka na levi strani. Količine lahko urejate z gumbi plus in minus, lahko izberete tudi, da odstranite izdelek iz košarice s klikom na gumb »x« na levi strani izdelka. Če želite dodati dodatne izdelke v košarico, morate klikniti na povezavo ”Nadaljuj z nakupom”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete nazaj spletno trgovino za dodajanje drugih izdelkov.

Za nadaljevanje kliknite gumb »Nadaljuj na blagajno«.

V (2. korak) Naročilo vnesite podatke o plačniku (kupcu) in določite naslov za dostavo. V primeru, da je naslov poštnine drugačen kot naslov za račun, lahko dopišete naslov, kamor bomo poslali pošiljko. To storite z obkljukanjem gumba »Dostavi na drug naslov?«. Vsa polja, ki so označena z rdečo zvezdico, morate izpolniti za nadaljevanje nakupa. V dodatnem polju pa lahko vnesete komentarje za naročilo in opombe.

Izberite, če želite nakup opraviti kot gost (vpis osebnih podatkov) ali kot registrirani kupec. Če ste se odločili za slednjo možnost in če ste že registrirani, se lahko prijavite z vašimi podatki za prijavo, če še niste registrirani, pa postopek registracije opravite tako, da obkljukate možnost »Ustvari račun«. V primeru, da ste se odločili za registracijo, vam ob naslednjem nakupu v spletni trgovini K-PRINT ne bo potrebno več vnašati podatkov za račun in za dostavo. Lahko se prijavite tudi z računom Facebook in Google.

Za prijavo na e-novice in ugodnosti obkljukajte gumb za prijavo le-tega.

Preglejte razčlenjen pregled izbranih izdelkov s podatki, količine, način plačila, vrsto dostave, vrednost z DDV in skupna vrednost nakupa.

Izberite način plačila: Bančno nakazilo oz. plačilo po predračunu, plačilo po povzetju ali plačilne kartice oz. PayPal. Seznanite se s Splošnimi pogoji poslovanja.

Prosimo, ponovno preverite izdelke in točnost podatkov. Za oddajanje naročila stisnite gumb »Oddaj naročilo«, ki vas zavezuje k načinu plačilu naročila in se strinjate s Pogoji poslovanja. S tem se sklene zavezujoča kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom. Kupec na vneseni naslov prejme elektronsko sporočilo o naročilu (pogodba).

Sistem vas vodi do (3. korak) Povzetek, kjer imate ponovno celoten pregled že oddanega naročila.

Pogodba

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga. V tem času mora podjetju na kontaktni e-naslov (info@k-print.si) nedvoumno sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe je na voljo tukaj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (7. odstavek, 43.d člen). Blago je treba vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov: K-PRINT d.o.o., ulica Mirka Vadnova 19, 4000 Kranj.

Blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je prilagojeno za njegove osebne potrebe, potrošnik (kupec) nima pravice od odstopa pogodbe iz 2. točke, 135 člena. V praksi to pomeni, da za vse izdelke, ki so narejeni po želji kupca, potrošnik ne vrača izdelka, je pa zavezan k plačilu po sklenjeni pogodbi. Ponudnik ne odgovarja za nepravilno izbrane možnosti (npr. barva, velikost, napake črkovanja ipd.) personalizacije pri nakupu.

Vračila

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v pripadajoči – nepoškodovani embalaži. Poleg vrnjenega izdelka naj kupec priloži kopijo računa in številko njegovega transakcijskega računa. Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupca v enakem znesku na isti način, kot je plačilo prejel (z enakim plačilnim sredstvom), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Garancija

Garancija velja za artikle, pri katerih je to navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi v opisu artikla.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Ponudnik nosi odgovornost za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Ponudnik bo pisno odgovoril potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Preklic naročila

Ponudnik se trudi naročila obdelati hitro in s tem zagotoviti čim hitrejšo dostavo naročenih artiklov. Če uporabnik želi preklicati svoje naročilo, naj to stori v najkrajšem možnem času in to sporoči telefonsko (04 236 46 55) ali po elektronski pošti (info@k-print.si).

V primeru, da je bilo naročilo že izdelano ali oddano dostavni službi, preklic naročila ni več možen.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene osebne podatke vseh registriranih uporabnikov spletne trgovine K-PRINT.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov in druga potrebna komunikacija v zvezi z naročilom) ter za:

 • beleženje rezultatov spletne trgovine,
 • izboljšanje izdelkov in storitve,
 • neposredno trženje prek elektronske pošte (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih, ipd.),
 • neposredno trženje prek SMS sporočil ali klicev (obveščanje o novostih in zanimivostih, promocijskih aktivnostih, nagradnih igrah, dogodkih),
 • spremljanje uporabnikovega nakupnega obnašanja na podlagi preteklih aktivnosti ter za avtomatizirano in neavtomatizirano obdelavo in
 • prejemanje sporočil in ugodnosti, ki bodo namenjene in prilagojene uporabniku.

Upravitelj spletne trgovine K-PRINT podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi se zaupajo ime in priimek, naslov za dostavo in kontaktna telefonska številka (če v času dostave uporabnik oziroma kupec na naslovu ne bo dosegljiv). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu ne nasprotuje.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki se zbirajo in obdelujejo v spletni trgovini K-PRINT bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če uporabnik temu izrecno nasprotuje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije, a je vse slike potrebno jemati kot simbolične, saj nekatere slike izdelkov ne prikazujejo realnih odtenkov barv. Slike ne želijo zavajati kupcev, ampak želijo prikazati izdelke v dobrih svetlobnih pogojih.
Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljalec si pridružuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljalec ni odgovoren za občasno ne delovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih oziroma nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prav tako po najboljših močeh izpolnjuje svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Ponudnik določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec v času obratovanja lahko poveže telefonsko (04 236 46 55)  ali po elektronski pošti (info@k-print.si). Postopek zagotavlja zaupnost obravnave pritožbe. Ponudnik v primeru pritožb deluje v smeri sporazumnega razreševanja sporov. Ponudnik v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljevanju IRPS) obvešča, da nobenega izvajalca IRPS ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna v povezavi tukaj.

Avtorske pravice

Vsebina spletne strani www.k-print.si je avtorsko delo, katere imetnik avtorskih pravic je upravljavec, in kot taka je predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. V avtorsko pravno in z drugimi pravicami intelektualne lastnine varovano vsebino spada poleg besedila in podatkov tudi celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine samo v osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če v to upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki. Če uporabnik posreduje kakršnokoli gradivo upravljavcu, brezplačno prenaša vse materialne avtorske pravic in dovoljuje uporabo ter objavo posredovanega gradiva.

Prenesi kot PDF

Zadnja sprememba te strani je bila 16. 9. 2020.