5 razlogov, zakaj so vizitke v digitalni dobi še vedno pomembne

5 razlogov, zakaj so vizitke v digitalni dobi še vedno pomembne

Vse, kar danes v poslu počnemo, je digitalno, npr. pošiljanje elektronskih sporočil, podpisovanje pogodb, sodelovanje na sestankih, celo mreženje.

Za vas smo zbrali 5 razlogov, zakaj so vizitke še vedno pomembne in zakaj bi jih morali imeti vedno pri roki.

1. Digitalna izmenjava kontaktnih podatkov je neosebna.

Mreženje pomeni vzpostavljanje pristnih povezav. Pošiljanje kontaktnih informacij takoj preko sporočil ali elektronske pošte je priročno, vendar je tudi zelo neosebno. Resnični odnosi se začnejo z resničnimi pogovori in očesnim stikom.

Povezano: Kako oblikovati vpadljive vizitke

Dva posameznika, ki sta zagledana v svoje telefone in tipkata, ne bosta ustvarila pomembnih spominov o njunem srečanju. Informacije se lahko prenesejo tudi kasneje iz poslovne vizitke v telefon.

2. Vizitke so najučinkovitejše orodje za direktni marketing.

E-poštno trženje, optimizacija za spletne iskalnike in plačani oglasi opravijo dobro delo, da privabijo potencialne stranke, vendar še vedno niso tako učinkovite kot osebni pristop, ki sledi s stiskom roke in izmenjavo poslovne vizitke.

Na sejmih, konferencah ali celo na letališču, lahko pridemo kadar koli v stik s potencialnim partnerjem ali stranko, zato je vedno pametno pri sebi imeti dovolj vizitk, saj nam na ta način nikoli ne uide dragocena poslovna priložnost. Vedno bodite pripravljeni in jih hranite v žepu, denarnici ali torbi za prenosnik. Na ta način boste vedno pripravljeni, ko naletite na potencialni stik.

3. Vizitka je prvi vtis vaše blagovne znamke oziroma podjetja.

Si ne želite, ko spoznate nekoga, ki bi bil lahko odličen poslovni partner, da odide z odličnim prvim vtisom? Zapomljiva poslovna vizitka doseže veliko več, kot da le posreduje telefonsko številko in e-pošto.

Ko vzpostavimo povezavo preko vizitke, si ne želimo, da je naša blagovna znamka asociirana z besedo poceni. Trgovina, ki poskuša narediti veliki prvi vtis, ne bo ustvarila oglasne table iz kartona, porisanim s flomastrom.

Vaš cilj naj bo doseči nepozaben prvi vtis, kar dosežete s kakovostnim grafičnim oblikovanjem. Unikatno oblikovane poslovne vizitke, bodo naredile velik vtis na prejemnika in še bolj spodbudila vaš pogovor.

Izdelava vizitk Air Serbia

Seveda vizitke, ki so oblikovane s strani profesionalnega oblikovalca, stanejo več (pri naročilu nad 100 vizitk je oblikovanje vključeno v ceno), vendar pomislite, koliko nepotrebnim stroškom se lahko izognete in investirate denar v kakovosten tisk vizitk. Počakajte malo z espresso napravo za vašo pisarno in si raje zagotovite poslovne vizitke, ki vam bodo v prihodnosti povrnile veliko več.

4. Kreativne poslovne vizitke se delijo in vas tržijo še v prihodnosti.

Vizitka je fizični predmet, ki ga prejemnik po pogovoru obdrži. Vaša blagovna znamka ostane z njimi.

Ko se srečate s potencialnim partnerjem si po navadi tudi izmenjata e-poštni naslov ter telefonsko številko. Po srečanju oba odideta s kontaktnimi podatki, vendar se stvar tukaj konča. V primeru, da potencialnemu partnerju daste kreativno vizitko, ki naredi velik prvi vtis, jo bo verjetno pokazal tudi ostalim ljudem, ki se bodo seznanili z vami in vašo blagovno znamko. Na ta način boste neposredno dobili dodatne potencialne partnerje.

5. Vizitke kažejo, da ste pripravljeni.

Ste kdaj doživeli, da vam nekdo napiše svoje kontaktne podatke na prtiču? Ali pa nekdo, ki je imel prazno baterijo telefona? To ni najbolj profesionalen pristop.

Če srečate dva posameznika in ena oseba se trudi najti kemični svinčnik ter nekaj za, kamor lahko napiše svoje kontaktne podatke ali pa druga oseba, ki preprosto izvleče vizitko – s kom bi si raje želeli poslovati? Če ste vedno pripravljeni, je to odličen kazalnik, da ste profesionalni.

Brez skrbi. Poslovni pogovori se bodo še vedno končali z “Naj vam dam svojo vizitko”, še nekaj časa.

Želim si izdelavo učinkovitih vizitk

Za izdelavo kreativnih vizitk, ki učinkovito tržijo vašo storitev nas kontaktirajte. Tu smo za vas.

Piškotki: K-print za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.