Kako do hišne številke? Vse, kar morate vedeti.

Kako do hišne številke? graviranje hišne tablice

V tem prispevku vam bomo predstavili, kaj so hišne številke, katere so zahteve za zaprositev in kako do hišne številke.

Kaj sploh so hišne številke?

Hišne številke so številčne oznake stavbe. To pomeni, da stavbi s tablico označimo njeno lego, po določenem zaporedju. Verjetno poznate kovinske hišne številke, ki jih ima vsaka hiša ali stanovanjski blok, imajo jo pa tudi vse poslovne stavbe.

Kako se označuje naslov?

Oznake so lahko numerične (npr. 345) ali alfanumerične (12A). V mestih in večjih naseljih, kjer za točno določitev lokacije uporabljamo še ulice, je hišna številka sestavljena iz številke ter imena ulice. Primer je Ljubljanska cesta 23 ali Slovenska ulica 380D. Pri navajanju naslova za večstanovanjske objekte se pri naslovu doda še številka stanovanja (npr. Stanovanje 12) ali ime enote (Podjetje d.o.o. v 3. nadstropju). V manjših naseljih brez ulic uporabimo samo številko, npr. za Britof za označitev uporabimo številko 200D.

Klasična hišna številka, srebrno črna kombinacija iz ABS plstike

Kako pridobiti hišno številko?

Določitev hišne številke poteka tako, da vložite obrazec z vlogo za določitev številke na Geodetsko upravo. Vloga je brezplačna, vložite jo lahko osebno na Geodetski upravi ali po pošti. Najprej preverite, če je stavba vpisana v kataster stavb. Če še ni vpisana, boste morali vložiti tudi zahtevo za vpis. Stavba mora imeti uporabno dovoljenje. Geodetska uprava RS preveri vašo vlogo in vas obvesti, če izpolnjujete vse predpisane pogoje.

Uporabne povezave:

Če se poleg vloge odločite za izdelavo tablice s hišno številko preko geodetske uprave, bo hišna številka klasičnega izgleda. Strošek izdelave hišne številke je skladen s cenikom pogodbenega izdelovalca.

3D hišna številka z naslovom, izgled kovine

Kakšne so možnosti za oblikovanje hišne številke?

Kako do hišne številke? Preprosto, hišno tablico lahko naročite tudi na spletu. V K-PRINT d.o.o. izdelujemo kvalitetne hišne številke po naročilu, za katere vam ni potrebno predložiti nobene dokumentacije. S tem ne želimo spodbujati izogibanje zakonskim omejitvam. Na trgu želimo neodvisno ponuditi lične, okrasne hišne številke, ki bodo dodatno okrasile vašo hišo, stanovanje ali poslovno stavbo.

Je tablica s hišno številko odporna na vremenske vplive?

Vse hišne tablice so izdelane iz kvalitetnih, dolgo obstojnih materialov za zunanjo uporabo. Vse hišne številke prejmete v kompletu, s setom za montažo. Vsi elementi seta za montažo so nerjaveči. Bodite brez skrbi, montaža je dobro premišljena in oblikovana tako, da se hitro in enostavno vgradi.

Zaključek

Prišli smo do konca prispevka kako do hišne številke. Prepričani smo, da ste sedaj bolj podrobno seznanjeni s procesom pridobivanja hišne številke. Vabimo vas, da preverite našo ponudbo klasičnih in modernih tablic s hišno številko, ki jih po naročilu izdelujemo z vašim naslovom.

Želim preveriti ponudbo hišnih številk

V spletni trgovini boste našli veliko izbiro tablic hišnih številk, na katere dodate vaš naslov.
Piškotki: K-print za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.