Uporaba trotec laserja

Uporaba vašega laserskega sistema je omejena le kot vaša kreativnost in domišljija. Za kaj uporabljate vaš laserski stroj je popolnoma odvisno od vas in vašega posla.

Materiali

Akril (PMMA) je idealen za lasersko obdelavo projektov kot so osvetljeni oglasi, označevanje, POS displayi in še več. Brez dodatne dodelave laser reže svetleče, polirane robove. Režemo lahko plošče do 25 mm debeline učinkovito in poceni. Akril se lahko gravira in tako dobimo mat učinek s CO2 laserjem ali označujemo z diodnim laserjem, da dobimo različne barve.

Primerni materiali za laserski razrez in graviranje

Plexiglas®, Altuglas®, Acrylite®, TroGlas®, Madre Perla®, Plazit®, Perspex®, Quinn®, Oroglas®, Plaskolite®

Laserski žarek omogoča kontrolirano prelivanje folij in filmov in daje jasne zatesnjene rezalne robove. Med rezanjem filmov lahko izrežete tudi najmanjše radije in enostavne geometrijske like v rekordnem času. Laserski razrez filmov in folij ne pritiska na material, kar pomeni, da je celoten proces brezkontakten – končni izdelek bo popoln.

Materiali primerni za lasersko rezanje

Poliester, Polikarbonat, Polietilen tereftalat, Poliamid

Lesena metalna škatla gravirana

Naredite vtis na vaše stranke z osebnimi lasersko graviranimi promocijskimi izdelki. S Trotec laserskim strojem boste lastnik univerzalnega orodja, ki vam omogoča, da oblikujete poslovna darila, ki so unikatna in hkrati uporabna. Ne glede na to ali so obeski za ključe, očala, pisala, usb ključi ali Zippo® vžigalniki – z laserskim strojem preprosto personalizirate darila.

Primerni materiali za lasersko graviranje in lasersko označevanje

Papir in karton, Les, Akrilno steklo, Tekstili, Steklo, Kovine, Plastike, Guma…

Graviran eloksiran aluminij

Laserski stroj zelo dobro gravira eloksiran aluminij s CO2 ali diodnim laserjem. Odvisno od barve površine je rezultat dober kontrast in lepa svetla gravura. Poleg tega lahko eloksiran aluminij tudi lasersko označujemo.

Materiali primerni za lasersko graviranje in označevanje

Eloksiran aluminij, naravni eloksiran aluminij, eloksirane plasti v vseh barvah

Laserski izrez pene in filtrov

Pene in filtri izdelani iz poliestra (PES), polietilen (PE) ali poliuretan (PUR) ali Neopropena® so primerni za lasersko rezanje, lasersko graviranje in lasersko označevanje. Pena se uporablja za vložke in oblazinjenje kovčkov. Razen teh se pena tudi uporablja za izdelavo kreativnih izdelkov kot so spominki, okvirji za fotografije itd.

Vrste pene primerne za lasersko rezanje:

Poliester (PES), Polietilen (PE), Poliuretan (PUR), Neopren®

Lasersko graviranje gume

Lasersko graviranje gume za štampiljke s Trotec laserskimi stroji je preprosto in hitro. S trotec gravirnimi stroji lahko izdelujete gumijaste klišeje za štampiljke, ki vsebujejo besedilo, logotipe ali celo slike. Dodatno vam nudimo tudi Multi Color Jet, ki ga lahko uporabljate pri proizvodnji več barvnih štampiljk.

Vrste gume primerne za lasersko graviranje

Guma za lasersko gravianje, Naravna guma, Sintetična guma, Guma z mikro porami, Guma odporna na olje, Silikonska guma, Penasta guma, Guma brez vonjav

Laserski izrez arhitekturnih modelov

Uporaba laserske tehnologije v modeliranju

Laserski razrez lesa, kartona, papirja, pene, polistirena, filmov, akrila, plastike in tekstila s Trotec laserskim strojem – popolno orodje za proizvodnjo arhitekturnih modelov.

Laserska tehnologija ponuja nepremagljivo prednost za izdelavo modelov. Ne glede na to ali izdelujete modele za hiše, železnice ali arhitekturne modele – oblikujete svoje dizanje v CAD programu in laser bo rezal z maksimalno natančnostjo. Izrezi so čisti in natančni – nadaljna obdelava ni potrebna.

Rotacijska enota za graviranje stekla

Preprosto in natančno graviranje v steklo

Graviranje v steklo nudi izjemne možnosti oblikovanja. Še najbolj podrobne fotografije in grafike z najmanjšimi detajli so gravirane neposredno na kozarce za vino, kozarce za pivo ter steklenice in ogledala. Katerakoli zasnova, ki je lahko natisnjena je lahko tudi jedkana z laserjem na steklo.

Vrste stekla primerne za graviranje

Steklena embalaža, Lito steklo, Stisnjeno steklo, Kristalno steklo, Zrcalno steklo, Okensko steklo, Kozarci, Steklenice…

Graviranje na zaponko na pasu

Tradicionalne obrti, sodobna orodja

Množica različnih materialov se uporablja za izdelavo nakita, zlasti žlahtnih kovin in zlitin. Tradicionalno, se pri graviranju nakita uporabljajo metode kot so mehansko graviranje. Danes, se lahko uporabljajo laserski stroji za izdelavo edinstvenih in kreativnih dizajnov s tehnikami graviranja in označevanje.

Premeri izdelkov primerni za graviranje

Prstani, ure, verižice, ogrlice, zlato, srebro, medenina, titanium, očala, spektakel, akril…

Reklamne table

Reklamne table za notranjo in zunanjo uporabo

Trotec laserji se uporabljajo tudi za lasersko graviranje tablic za vrata, tablic z imeni, plaket in reklamne table. Izdelovalci raklamnih napisov s tem lahko efektivno in ekonomsko izdelujejo individualne izdelke ali velike serije. Gravirate lahko dejansko kakršnokoli zasnovo z laserjem.

Materiali primerni za graviranje tabel

Laminati, Akril, Eloksiran aluminij, Plastike, Papir, Kamen, Steklo, Les, Tekstili, Nerjaveče jeklo

Označevanje na avtomobilske dele

Lasersko označevanje avtomobilskih delov

V avtomobilski industriji je pomembna popolna jasnost in sledljivost komponent. Optimalna berljivost DataMatrix in ostalih alfanumeričnih oznak je predpogoj za to aplikacijo. Laserski sistemi so idealno orodje, ki vam omogoča da hitro in zanesljivo dodajate ID kode in ostalo vsebino na skoraj vse materiale v avtomobilski industriji.

Materiali primerni za lasersko označevanje:

Jeklo, Zlitine jekla, Aluminij, Zlitine aluminija, Prevlečene kovine, Plastike, Kompoziti, Naravna vlakna…

Graviranje na laminat

Plošče za graviranje se uporabljajo za izdelavo znakov in reklamnih napisov (na primer znaki podjetja, tablice z imeni, industrijski znaki itd.). Plošče za graviranje so na voljo v različnih barvah in učinkih za notranjo in zunanjo uporabo. Zato so tudi zelo popularni za lasersko graviranje.

Individualno graviranje na nagrade in trofeje

Lasersko graviranje poskrbi za to, da so vaši izdelki unikatni. Bodisi so to nagrade kot so trofeje, nogometni pokali ali klubski spominek – Trotecov laserski stroj vam omogoča graviranje na veliko različnih materialov in površin. Laserski stroj bo izboljšal vaše nagrade, dodal vrednost in povečal promet. V laserski stroj lahko uvozite dejansko kakršnokoli grafiko. Celo graviranje fotografij lahko realizirate v rekordnem času.

Graviranje na usnje

Usnje je vsestranki material: Ne glede na to ali so to denarnice, mape, aktovke, zapestnice, pasovi ali čevlji – personalizirano graviranje na usnje nudi dodaten dotik elegance.

Vrste usnja na katerega lahko graviramo:

Naravno usnje, sintetično usnje, grobo usnje (velur in ostale vrste usnja), cepljeno usnje, nubuk usnje…

Ipad lasersko graviranje na tablico

Pametni telefoni in prenosniki s personalizirano gravuro so trend

Na trgu je veliko povpraševanje po personaliziranih zasnovah in logotipih na iPhone, iPad, BlackBerry, prenosnike in tablične računalnike. Ne glede na to ali želite gravirati podpise, logotipe, prstne odtise – s Trotec laserji lahko gravirate vse vrste grafik. Pametni telefoni so lahko iz plastike kot tudi iz kovine.

Primerni materiali za lasersko označevanje:

Plastike, Les, Tekstili, Usnje, Kovine, Eloksiran aluminij…

Graviranje fotografije na kamen

Lasersko graviranje na granit, marmor, skrilavec, porodni kamen

Lasersko graviranje na kamen omogoča neverjetne možnosti oblikovanja. S Trotec laserskim strojem lahko realizirate tudi fotografije in najbolj podrobne grafike.

Vrste kamna primere za lasersko graviranje:

Granit, Marmor, Skrilavec, Porodni kamen, Keramika, Naravni kamen, Bazalt, Kristali soli, Porcelan…

Graviranje črtnih kod in serijskih številk

Črtne kode in serijske številke za sledljivost izdelkov

Serijske številke in črtne kode so namenjene sledljivosti izdelka od proizvajalca do končnega uporabnika. Zato so QR in črtne kode postale nepogrešljive v industriji logistike ter trgovine. Mednarodne smernice in standardi kot so UID, GS1, ASTM, UPC in EAN zahtevajo izdelke z označenimi kodami.

Lasersko rezanje tekstila

Tekstili in ostale tkanine za lasersko rezanje

Trotec laserski stroj se lahko uporablja za hitro in preprosto rezanje raznolikih tekstilov in tkanin. Primerni tekstil za rezanje z laserjem so bombaž, svila, filc, lan. Trotec laserji se uporabljajo tudi pri rezanju močnih materialov kot so Kevlar® in ostali tehnični materiali.

Tekstili, ki so primerni za lasersko graviranje:

Bombaž, Filc, Pliš, Čipka, Poliester, Svila, Sintetični in tehnični tekstil

Medicinska tehnologija

Zajamčena biokompatibilnost medicinskih implantatov in inštrumentov

Laserska gravura je odporna na kisline ter čistilne in telesne tekočine. Lasersko označevanje ne poškoduje površine instrumenta, kar pomeni, da se bakterije ne morejo naseliti in s tem instrumenti ostajajo čisti in sterilni. Delci oznake na vsadkih, ki ostajajo v telesu daljši čas se ne morejo odvojiti ter škoditi pacientu.

Lesene igrače

Laserski stroj odpira svet možnosti v trgu igrač. Lasersko rezanje vam omogoča ustvarjanje majhnih komponent za gradbene sklope, uganke ali dodatne delce za igrače. Z graviranjem pa lahko lahko realizirate različne podrobnosti, logotipe in fraze.

Materiali primerni za lasersko graviranje in rezanje:

Les, Vezane plošče, MDF, Plastike, Akrilno steklo, Tekstili, Filc, Poliester…

Lasersko graviranje na kovine

Lasersko označevanje jekla, aluminija, srebra in drugih kovin

Kovine veljajo za zelo krepke in obstojne materiale, ravno tako pa so na voljo v različnih vrstah. Lasersko označevanje se je izkazalo kot odličen način označevanja kovin saj je obstojno in ne poškoduje materiala. Za označevanje kovin se uporabljajo predvsem diodni laserji (primerni so za označevanje veliko vrst kovin).

Proizvodnja suhih žigov

Proizvodnja suhih žigov

Delrin je trgovsko ime poliacetal skupine (POM). Ta material se uporablja za proizvodnjo velikega obsega izdelkov. Delrin je primeren za lasersko graviranje saj ga laserski žarek zlahka odstranjuje. Uporablja se ga na primer za izdelavo suhih žigov.

Izrez embalaže

Prilagodljiv od prototipa do izdelave manjših serij

Od izdelave prototipa do manjših serij je laserski stroj prilagodljivo orodje za izdelavo in oblikovanje embalaže. Laserski stroji podjetja Trotec navdušujejo uporabnike iz industrije oblikovne embalaže s svojo hitrostjo, zanesljivostjo in prilagodljivostjo.

Elektronske komponente

Izdelki v elektroniki in industriji polprevodnikov so večinoma množični trg proizvodov, ki so v celoti izdelani avtomatko in v velikem številu. Veliko delov kot so SMD komponente, so zelo majhni in morajo biti označene z veliko informacijami. Za ta namen so uporabljene majhne kompleksne 2D Data Matrix Kode, ki morajo biti čitljive. Zaradi tega je elektronska industrija prevzela lasersko označevanje kot standard.

Lasersko graviranje kartice

Lasersko graviranje plastike PP, PET, PC, PMMA, PS, PES, PA in veliko več
Laserski stroji podjetja Trotec so primerni za lasersko rezanje in označevanje plastike vseh vrst. Ne glede na to ali želite lasersko rezati plastične materiale ali gravirati polietilen in silikon – nudimo vam laserske sisteme odlične kakovosti.

Knjiga skokica 3D

Rezanje, žlebljenje, perforiranje s Trotec laserskim strojem

Lasersko rezanje je hiter in preprost postopek, ki ga uporabljamo pri obdelavi papirja in kartona za digitalno tiskanje. Prednosti, ki jih ponuja laserski stroj vam odpirajo nove možnosti oblikovanja, ki vas bodo ločile od konkurence.

Celo graviranje papirja zagotavlja impresivne rezultate. Ne glede na to ali so to logotipi, fotografije ali ornamenti – ni omejitev v grafičnem oblikovanju. Ravno nasprotno – obdelovanje površine z laserskim žarkom povečuje svobodo pri oblikovanju.

Graviranje lesenega podstavka

Lasersko graviranje in rezanje na les

Trotec laserji so primerni za lasersko graviranje na les ter rezanje lesa in lesenih plošč kot so na primer igrače, dekorativni elementi, umetniški izdelki, spominki, božične dekoracije, darila, arhitekturni modeli itd.

Dodatna vprašanja?

Pridite na obisk in pogovorili se bomo, kako vam lahko pomagamo. Lahko nas tudi pokličete (04) 236 46 55 ali pošljete povpraševanje.

Pošljite povpraševanje

Z naročilom na e-novice do ugodnih ponudb