Graviranje kovine – TOP 5 razlogov zakaj izbrati lasersko graviranje

Lasersko graviranje na kovino je boljše od drugih metod označevanja. Verjetno se sprašujete zakaj? Poglejmo si 5 razlogov, ki vas bodo prepričali:

1) Lasersko graviranje na kovino je brez-kontaktno

Z lasersko tehnologijo dosežemo vidnost najmanjših detajlov. Ker gre za brezkontaktni proces z laserskim žarkom, se lastnosti materiala ne spremenijo. Postopki, pri katerih se označevanje dogaja kontaktno – kot je mehansko graviranje, CNC rezkanje ali visoko-temperaturno vžiganje kovine – zahtevajo ti procesi varnostno pritrjevanje ali vakuumsko fiksiranje, pri katerih lahko pride do mehanskih poškodb. Pri delu z laserskim gravirnim strojem ni fizičnih pritiskov na material in je popolnoma brezkontaktno.

Graviranje logotipa na kovinski spiralni HSS sveder
Graviranje logotipa na kovinski spiralni HSS sveder

2) Označevanje z lasersko tehnologijo je cenejše

Laserska tehnologija se od različnih vrst tiska razlikuje predvsem v hitrosti priprave, ki je v večini primerov do nekajkrat hitrejša. Graverska ura s krajšim časom označitve za vas pomeni manj stroškov. Medtem, ko se pri drugih metodah označevanja v večini primerov računa tudi priprava, lahko prihranite in odpišete nepotrebne stroške.

3) Neverjetne možnosti oblikovanja

Uresničite kakršnokoli grafično zasnovo. Pri označevanju izdelkov je pomembna popolna jasnost napisov in grafičnih elementov. To vam daje popolno svobodo pri oblikovanju napisov, logotipov, črtnih kod ali serijskih številk. Tehnologija laserskega žarka v debelini lasu omogoča celo pisave velikosti 1 točke, da bodo tudi izjemno majhne geometrije še vedno čitljive.

Graviranje črtnih kod in serijskih številk
Graviranje napisov, črtnih kod in serijskih številk na kovinsko ploščico

3) Lasersko označevanje kovin je trajno

Lasersko graviranje na kovino ima veliko prednosti, saj je odporno na vremenske vplive (visoke ali nizke temperature), mehanske poškodbe kot so praske in udarci ter ekstremni pogoji (visoka vlaga in kislinsko okolje). Odvisno od parametrov lahko realizirate tudi označevanje na površine z odbojem – na primer nerjaveče jeklo ali titan, med drugimi.

4) Lasersko graviranje je hitrejše

Prednost strojne označitve je v času delovanja samega laserskega žarka, času namestitve in zamenjave kosov, saj lahko laser z večjo delovno površino naenkrat gravira tudi do 10-krat večje število kosov. Označevanje kovinskih izdelkov za vas pomeni tudi krajše dobavne roke, ko želite vaše projekte realizirati v dogovorjenem času.

Graviranje napisov v orodja
Graviranje napisov v oblikovne vložke in orodja

5) Označevanje je možno na različne vrste kovin in litin

Graviranje s postopkom laserskega strojnega označevanja je v večini primerov možno na praktično vse vrste kovin in litin. Pomembno je, da pri označevanju polizdelkov, orodjarskih vložkov in orodij laserski gravirni stroj garantira konsistentne rezultate, ne glede na število kosov. Graviramo: nerjaveče jeklo, hitrorezno jeklo (HSS), aluminij in eloksirani aluminij, titan in titanove zlitine, utrjene in trde kovine, medenina, baker, žlahtne kovine, premazane kovine, zlato, platina, cink, krom in druge zlitine.

Graviranje na kovino
Graviranje oboda kovinske matice

Zaključek

Prišli smo do konca prispevka. Lasersko graviranje na kovino in kovinske izdelke ima številne prednosti, saj vam omogoča označevanje praktično vsega, od serijskih oznak do logotipov. V kolikor bi želeli bolj podrobne informacije o izvedbi in stroškovne okvirje, nam sporočite podrobnosti. Nudimo celovito rešitev označevanj, ki obsega oblikovanje, testno vzorčenje in profesionalnih graverskih storitev z več kot 20 let izkušenj.

Želim graviranje na kovino

Lasersko graviranje na kovinske izdelke. Potrebujete pomoč ali nasvet z označevanjem na kovino?


Piškotki: K-print za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.