5 prednosti UV tiska za vaša promocijska in poslovna darila

tiskanje logotipov na izdelke

Prednosti UV tiska so številne. Za vse tiste, ki potrebujejo tisk na izdelke kot so promocijska in poslovna darila, smo pripravili kratek pregled prednosti na UV tiskanje.

Prepričani smo, da že veste, da mora biti vaš logotip podjetja ali blagovna znamka na izdelku dobro vidna. Hkrati mora biti obstojen in vsebovati vse prepoznavne grafične elemente, v ustreznih barvah. Z leti izkušenj smo se naučili ugoditi vsem vašim željam in slediti modernim smernicam grafičnega oblikovanja. Ko pride do promocijskih produktov, imamo na voljo obstojno novo vrsto tiska.

UV print – kaj je to?

UV tiskanje lahko primerjamo s starim ink-jet printerjem, ki se uporablja v vašem domu. V obeh primerih se natančno nanaša mikro kapljice na printano podlago, na kateri je ustvarjen specifični vzorec. UV tisk se od ink-jeta razlikuje v tem, da se na površino nanašajo tekoči polimeri, ki so hkrati obsevani z UV žarki v času printa. Žarnice na glavi tiskalnika obsevajo površino nanosa, ki z ultravijolično svetlobo otrdijo nanos barve. S takim procesom se ustvari tanek sloj barvne, obstojne plastike na površini željenega izdelka. S tehniko UV printa se lahko tiska zelo kompleksna naročila, ki so cenovno zelo dostopna. Preberite 5 razlogov, zakaj je UV tisk eden od najboljših načinov za označevanje produktov z vašo blagovno znamko.

1. Visoka obstojnost tiska

Slike, tiskane s tehniko  UV printa so obstojne na praske, abrazijo in vremenskimi vplivi. Barve in grafike bodo zahvaljujoč tehniki UV tiskanja še dolgo obstale na površini izdelkov.

2. Prava reprodukcija barv

Prednosti UV tiskanja so med drugim tudi natančna reprodukcija barv iz barvne palete. Med tiskom se najprej aplicira sloj bele barve za podlago, šele nato pa se nanaša barve izbrane grafike. Ta proces je izjemno hiter, saj se barve aplicirajo takoj za nanosom bele barve, ki se v tem času že otrdi oz. posuši. Barve so na ta način pravilno reproducirane na vseh barvah podlage, kot tudi transparentnih izdelkih in materialih. Povezano: 10 pogostih napak pri oblikovanju logotipa

3. Široka vrsta uporabe

UV tisk je možen na ravnih in trdnih ploskvah. Lahko izdelke prinesem sam? Seveda, po predhodnem dogovoru se dogovorimo za tisk na vaše izdelke, za vse količine v velikih nakladah ali nekaj kosih, po dogovoru pa vam izdelamo tudi vzorec.

4. Kratek proizvodni čas

Proces tiskanja se je s starejšimi tehnikami bistveno podaljšal za sušenje, z UV tiskom se čas izvedbe skrajša, saj ne potrebuje dodatnega časa za sušenje. Izdelki, označeni z blagovno znamko, so na ta način hitro pripravljeni za dostavo. Kratka doba izvedbe tako zmanjšuje čas od proizvodnje do končanega izdelka na najnujnejši minimum. Sorodno: Lasersko graviranje in razrez

5. Zaščita in varnost pri delu

Med postopkom tiskanja se ne oddajajo škodljivi plini, kar pomeni, da je označevanje s to metodo varno in zdravju neškodljivo za vse zaposlene. Naj omenimo najpomembneje, izdelki so popolnoma varni tudi za naše stranke.

Kateri izdelki so primerni za UV tiskanje?

Poglejte galerijo izdelkov, ki smo jih izdelali za zadovoljne stranke. Povezava na predstavitveno stran UV tisk.

Želim UV tisk za poslovna darila

Za tiskanje poslovnih daril in drugih izdelkov z UV tehnologijo nas kontaktirajte.

Piškotki: K-print za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.